Top 5 duik en snorkel plekken in de buurt van Oasis Coral Estate

Er zijn veel prachtige plekken om te snorkelen of te duiken, maar welke zijn er in de buurt van Oasis Coral Estate? De keuze is groot, maar welke onderwaterwereld moet u gezien hebben als u op vakantie bent op Curaçao? De huisriffen van Oasis Coral Estate zijn fantastisch en deze moet u gezien hebben, maar er zijn nog vele andere mooie plekken. Elke duik of snorkel plek heeft zijn eigen 'huiskamer' met verschillende soorten vissen. We hebben voor u een top 5 gemaakt met de beste plekken om te duiken of snorkelen. 

 

#1. Daaibooi

Op ongeveer tien minuten rijden van Oasis Coral Estate ligt Daaibooi strand, tussen de rotsen aan weerszijden kunt u hier heel goed snorkelen. Er is ook een duikschool op het strand en met een beetje geluk kunt u hier zelfs schildpadden zien! Er zijn nogal wat koraalrotsen in het water, daarom kunnen waterschoenen handig zijn. Naast snorkelen en duiken is er op het strand ook voldoende schaduw bij de palmbomen en palapa's. Er is ook de snackbar van Kees waar u lekkere hapjes kunt halen.

Daaibooi

#2. PortoMarie

Naast Daaibooibaai en nog steeds vlakbij Oasis Coral Estate, ligt het strand van PortoMarie. Een prachtig wit langgerekt zandstrand. De zee is gemakkelijk te betreden omdat er weinig rotsen zijn en het strand een zachte kustlijn heeft. De bodem is bedekt met zand en koraalstof. Het eerste rif kan in ongeveer 5 minuten worden bereikt. Er is een minimale stroming, naast enkele zwakke golven, en het zicht is erg goed dus u kunt gemakkelijk ver kijken. Het diepste punt is ongeveer 15 meter, waarna het eerste rif begint. Als u over het eerste rif zwemt komt u bij het tweede rif met een diepte van 18 meter. U kunt de volgende vissen tegenkomen: maanvissen, bruine chromis, papegaaivissen, groupers, yellowtail snappers, trekkervissen, zeeschildpadden, trompetvissen, cornetvissen, krabben en pijlstaartroggen. Nachtduiken op deze plek wordt ook sterk aanbevolen.

#3. Cas Abou

Na een 15 á 20 minuten rijden vanaf Oasis Coral Estate bereikt u Cas Abou. Dit strand is breed en lang met veel palapa's en palmbomen. U kunt rustig de zee in lopen en het strand is ook zeer geschikt voor kinderen. Aan weerszijden van het strand, net voor de rotsen, kunt u de meeste vissen spotten. Veel felgekleurde, tropische vissen zwemmen hier en u kunt ook een zeepaardje tegenkomen. Papegaaivissen zwemmen hier veel, hier worden ook vaak schildpadden gezien. Het is dus een waar snorkelparadijs. Cas Abou is ook een perfecte locatie om te duiken, onderwater vindt u prachtige riffen. Ook zijn de duikfaciliteiten die Cas Abou aanbiedt goed, er is een duikwinkel op het strand waar u duik en snorkel spullen kunt halen. 

''Een waar snorkelparadijs...'' 🐠 

#4. The Blue Room

Iets verder weg, maar zeker het bezoeken waard voor de echte waaghalzen, is The Blue Room. Dit is een unieke plek op Curaçao en het heeft zijn naam gekregen door het prachtige licht dat naar binnen schijnt door de grot. Houd het tij wel goed in de gaten, het tij zorgt er voor dat de grot wel of niet makkelijk te bereiken is. De ingang van de grot is 20 cm onder water, u moet dus onder water de grot in zwemmen. Eenmaal in de grot is het een prachtige plek, hele scholen vissen zoeken hier onderdak en er is een onder water lichtshow door de zon die naar binnen schijnt. U kunt de grot via het water bereiken en we adviseren u om dit te doen onder begeleiding van Captain Goodlife. Een andere optie is om zelf erheen te zwemmen vanaf het zwarte strand van Boka Santu Pretu, dat is ongeveer een 15 minuten zwemmen.  

#5. Lagun

Tenslotte raden we u zeer aan om te gaan snorkelen bij de Lagun, dit is een smal strand met een diepe baai waar het water dus altijd rustig is. De zee is wat lastiger om in te lopen, door alle stenen die in de branding liggen, maar eenmaal in het water hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken. De onderwaterwereld hier is fantastisch, het heldere en ondiepe water zorgt voor veel licht zodat u de vissen goed kunt zien, schildpadden zijn ook regelmatig te zien en aan het einde van de baai zwemmen vaak dolfijnen

 

🐠 Wat zijn de beste plekken om te duiken of snorkelen?

Er zijn veel verschillende plekken waar u goed kunt duiken of snorkelen op Curaçao. Neem bijvoorbeeld de huisriffen van Oasis Coral Estate. Hier kunt u gemakkelijk prachtige koraalriffen bewonderen en verschillende exotische zee dieren zien.  

🥽 Waar kan ik duiklessen nemen?

Bij Oasis Coral Estate zit de PADI Coral Divers duikschool, hier kunt u leren duiken en op excursies gaan. 

🛎 Waar kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie over de omgeving of andere vragen, helpen we u graag verder aan de receptie van Oasis Coral Estate. 

 
Boek uw vakantie naar Tropisch Curaçao