De mooiste plekjes om te bezoeken op Curaçao

Curaçao staat vooral bekend om de witte stranden, de azuurblauwe zee, duiken tussen de koraalriffen en zwemmen met dolfijnen. Maar het eiland heeft nog zo veel meer te bieden dan alleen dat. Voor het gemak hebben wij een top 5 gemaakt van bezienswaardigheden die u niet wil missen bij een bezoek aan het eiland!  

  1. Actief in het Christoffelpark
  2. Historische wijken ontdekken
  3. Cultuur leren kennen in steden

#1 Christoffelpark 

Het Christoffelpark is een mooi natuurgebied met veel verschillende soorten dieren en planten. Voor de wandel liefhebbers zijn er maar liefst 8 verschillende routes om tussen te kiezen, het wordt wel vaak aangeraden om dan al vroeg te gaan zodat u de grootste kans heeft om dieren te spotten! Liever met de auto? Ook dan zijn er verschillende routes om het park te ontdekken, let hierbij wel op de heuveltjes die af en toe in de weg zitten. Het Christoffelpark bestaat uit oude plantages die bij elkaar zijn gevoegd tot een park. De entree van het park is via het enige nog intacte landhuis die bij de plantages hoorde.  

#2 Willemstad 

Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, is een hele beleving op zich. In de stad is van alles te ontdekken. Ga terug in de tijd door te lopen door de historische wijken Otrabanda en Punda, slenter langs de kleurrijke grachtenpandjes, steek de Pontjesbrug over of neem een kijkje bij het Kura Hulanda Museum waar de slavernij geschiedenis verteld wordt. Houdt er wel rekening mee dat het in Willemstad vrijwel altijd tropisch warm is, dus pas uw looptempo hier gerust op aan!  

#3 Grotten van Hato 

De grotten van Hato zijn al eeuwenoud en werden vroeger gebruikt door gevluchte slaven om zich te verschuilen voor de slavenhandelaren. Nog dáárvoor woonden in de grotten de Arawak indianen, hiervan zijn nog verschillende grotschilderingen te zien die tot wel 1500 jaar oud kunnen zijn. Laat een gids u rondleiden door de grotten en ontdek een stukje geschiedenis van Curaçao!  

#4 Klein Curaçao 

Klein Curacao is een onbewoond eiland op ongeveer 10 kilometer afstand van Curaçao. Vroeger woonde hier de vissers, nu is het een waar paradijs! U kunt hier tussen de haaien duiken, snorkelen tussen de zeeschildpadden en scheepswrakken bekijken van gestrande schepen aan de oostkant van het eiland. Voor als u een beetje zeeziek bent is het handig om rekening te houden met een wilde boottocht naar het eiland, soms is de wind heel hard en zijn de golven hoog.  

#5 Grote Knip 

Misschien wel hét populairste strand van Curaçao, voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen. En geef ze eens ongelijk! Grote Knip, of ook wel Kenepa Grandi genoemd, is als een van de weinige stranden nog gratis toegankelijk en hier mag u zelf eten en drinken mee nemen. Dit leidt vaak tot lekkere BBQ´s en een gezellige sfeer. Het strand zelf ligt op een prachtige locatie en biedt de mogelijkheid om te snorkelen tussen de rotsen. Bij aankomst is de aankijk op het strand zo mooi, dat het net een afbeelding lijkt.  

Kom tot rust na een dag vol activiteiten

Na een dag vol activiteiten en uitstapjes kunt u heerlijk ontspannen in de spa, aan het strand of in uw villa. Voor een lekker diner schuift u zo aan bij een van de restaurants op het resort! 

💦 Wat zijn de mooiste duik plekjes om te bezoeken? 

Duiken kan op veel verschillende plekken op het eiland en er zijn veel duikscholen waar je les kan nemen. Neem een duikles en kom er zelf achter wat de mooiste duik plekjes zijn om te bezoeken! 

🧗‍♂️ Wat zijn de mooiste historische plekken om te bezoeken?

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Curaçao, zijn de Grotten van Hato en het Kura Hulanda Museum zeker aanraders. Dit zijn zonder twijfel de mooiste historische plekjes om te bezoeken tijdens uw vakantie op Curaçao! Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij de receptie van het resort. 

👀 Wat zijn de mooiste plekjes om te bezoeken van Curaçao?

Er zijn zo veel verschillende mooie plekjes om te bezoeken op Curaçao. Zo heb je het natuurgebied Christoffelpark, Willemstad, Klein Curaçao en niet te vergeten de prachtige stranden! 

🏊 Wat zijn de mooiste plekjes om te bezoeken als je lokaal wilt dineren? 

De Curaçaose keuken is een mengelmoes van verschillende eetculturen in o.a. het Caribische gebied, Zuid-Amerika, Europa en Azië. De mooiste plekjes om hiervoor te bezoeken zijn kleine, lokale restaurantjes. Hier kunt u vaak de Curaçaose keuken goed proeven!

 
Boek uw vakantie naar Tropisch Curaçao