Flamingo's spotten bij de zoutpannen

Als u ze gemist heeft toen ze langs vlogen bij Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness Resort, dan kunt u een kijkje nemen bij de zoutpannen bij het binnenmeer, grenzend aan ons resort. Wist u dat de beroemde flamingo's van Curaçao deels op ons terrein staan? U wandelt er zo naar toe! De mooiste wandeling is via een wandel-natuurpad dat over een grote klif omlaag voert naar het zoutmeer. In dit zoutmeer verblijven de flamingo's van Curaçao. Tientallen flamingo’s verblijven hier en met een beetje geluk laten ze zich op de foto zetten.

Het voedsel van de roze flamingo's

Zoals u kunt zien zijn de flamingo's van Curaçao roze van kleur. Dit is een teken dat zij gezond zijn. Grijze flamingo's zijn in het algemeen minder gezond, omdat zij niet over het juiste voedsel beschikken. De bijzondere roze kleur verkrijgen ze door bacteriën en bèta-caroteen dat ze uit hun voedsel halen. Met hun lange nek en bijzondere snavel filteren zij het zoute water in het zoutmeer. Op deze wijze weten zij klein voedsel uit het water te filteren. In het zoutmeer hebben zij weinig voedselconcurrenten; de meeste andere vogels op Curacao mijden het zoute water. In het algemeen eten de grotere flamingo's kleine kreeftjes die hier leven, naast wormen en weekdieren, die zij met hun aparte snavel uit het zoute water filteren. De kleinere roze flamingo's eten voornamelijk hele kleine algen.

Oude en jonge roze flamingo's

Met een beetje geluk ziet u ook jonge flamingo's; zij zijn herkenbaar aan hun grijsroze pluimen donskleed. Sommige grote flamingo's hebben een kleur die bijna rood is. Zij zijn 140 tot 175 centimeter lang. Als u goed kijkt, dan ziet u dat sommige roze flamingo's iets groter zijn, dan de andere. In het algemeen zijn dit de mannetjes. De vrouwtjes zijn in het algemeen iets kleiner. Bijzonder is de lichtgele kleur van de ogen van de flamingo. Daarom raden wij u aan om een verrekijker mee te nemen naar het zoutmeer, dan kunt u ook genieten van deze opmerkelijke details. Veel plezier tijdens uw wandeling naar de roze flamingo's!

Flamingo
 
 

Ontdek meer...

 
Boek uw verblijf bij Oasis Coral Estate