Kas di Pali Maishi Curaçao

Niet ver van ons resort, minder dan 15 minuten rijden met de auto, vindt u Kas di Pali Maishi, een authentiek en 130 jaar oud Kunuku huisje wat gerenoveerd en opengesteld is voor het publiek. Tot 1950 werd het nog gewoon bewoond. Vandaar dat het ook bekend staat als het Museum Kas di Pali Maishi of het Country House Museum. Daarnaast wordt het verhaal vertelt over hoe de slaven vroeger gebruik maakte van alles wat de natuur te bieden heeft op Curaçao.

Als u over het platteland, de knoek of cunucu, van Curaçao rijdt, ziet u met enige regelmaat dergelijke cunucu-huisjes liggen. De huisjes zijn eenvoudig herkenbaar aan een dak van maïsstengels en schuin aflopende muren. Zij lagen bijna altijd in de directe omgeving van een landhuis. De bewoners werkten vaak voor de bewoners van de landhuizen. Voor de bouw gebruikte men maïsstengels, takjes van de watapana-boom, kalk en het bekende en aromatische aloë vera.

Openingstijden Kas di Pali Maishi

Het Kas di Pali Maishi is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur en zaterdag en zondag van 09:00 tot 18:00 uur.

Kijkje in het Museum Kas di Pali Maishi 

Kas di Pali Maishi

Ontdek meer van Curaçao..

 
Boek uw vakantie bij Oasis Coral Estate