Ontdek paradijselijk Curaçao

Weet jij al wat jouw vakantiebestemming wordt? Wij helpen graag een handje in de zoektocht en geven 10 redenen om van Curaçao de nieuwe vakantiebestemming te maken! De omgeving biedt voldoende beleving voor zowel jong en oud. 

 
Bekijk prijzen en beschikbaarheid
 

Activiteiten

Kunst & Cultuur

Natuur

Waarom Curaçao ?

1. Stranden

Curaçao staat natuurlijk vooral bekend als strandbestemming. En met recht, er zijn ten minste 38 openbare en privé-stranden, variërend van groot naar klein en van rustig tot aan drukbezocht met een ruim aanbod aan activiteiten. De mooiste baaien zijn te vinden in Banda Abou (westkust), waar ook Oasis Coral Estate gelegen is.

2. Duiken

Curaçao heeft een prachtige onderwaterwereld en is daarom een absolute duikbestemming. Door het heldere water is het zicht gemiddeld meer dan 30 meter. Er zijn op het eiland meer dan 60 unieke duiklocaties. Ook snorkelaars kunnen hun hart ophalen, direct aan de kust zijn vele koraalriffen te vinden die zorgen voor een kleurrijk en gevarieerd zicht.

3. Klimaat

Het eiland heeft een warm en zonnig klimaat met een gemiddelde temperatuur tussen de 27 en 34 graden Celsius. De vrijwel constante passaatwind zorgt voor een welkome verkoeling. Hoewel Curaçao een regenseizoen kent (september-januari) ligt het eiland buiten de “hurricane belt”, waardoor het eiland een zeer veilige bestemming is voor een tropische vakantie.

4. Natuur

Voornamelijk tijdens en na het regenseizoen, is Curaçao erg groen. Vooral Banda Abou wordt gewaardeerd door natuurliefhebbers, vanwege natuurparken zoals Christoffelpark, Shete Boka, de baai van Santa Martha, de zoutpannen van Jan Kok en het binnenmeer (direct aan Oasis Coral Estate gelegen).

5. Historisch erfgoed

Curaçao heeft een rijke historie, dat vandaag de dag nog terug te zien is in diverse musea, monumenten en vele landhuizen. De slavernij, dat plaatsvond in de 17e t/m de 19e eeuw, was zeer bepalend voor Curaçao. Het is erg interessant om een bezoekje te brengen aan een van de landhuizen en zo meer te leren over deze periode.

6. Architectuur

De rijke geschiedenis van Curaçao is terug te zien in de architectuur. In de 17e eeuw vestigden de Nederlanders zich op het eiland, wat veel invloed had op onder andere de architectuur. De gebouwen in Willemstad werden volgens de Amsterdamse stijl gebouwd. In de loop der jaren werden ook Spaanse, Portugese en Caribische stijlen van invloed. De verschillende Caribische kleuren zijn zeer kenmerkend voor de architectuur van Curaçao, vooral de Handelskade is beroemd vanwege de kleurrijke panden. Sinds 1997 is de historische binnenstad van Willemstad zelfs werelderfgoed.

7. Diverse en vriendelijke bevolking

Met meer dan 142.000 inwoners en ruim 50 verschillende nationaliteiten en culturen, is Curaçao een echte “melting pot”. De kleurrijke bevolking leeft al eeuwen in harmonie met elkaar samen en men is erg vriendelijk en gastvrij.

8. De Curaçaose keuken

De Curaçaose keuken is een mengelmoes van verschillende eetculturen in o.a. het Caribische gebied, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Het aanbod aan restaurants op Curaçao is groot en gevarieerd; van de lokale keuken tot haute cuisine, vaak met een Caribische twist. Typisch voor Curaçao zijn verder de vele foodtrucks langs de kant van de weg, die “truki pan” worden genoemd.

9. Uitgaansleven

Curaçao heeft een levendig nachtleven, er is 7 dagen per week genoeg te beleven op het eiland. Vooral populair zijn de diverse happy hours op het strand, maar het aanbod aan (lokale) bars, cafe’s en clubs is zeer ruim. Daarnaast zijn er een aantal populaire evenementen zoals Carnaval, Fuikdag en Curacao North Sea Jazz Festival, die door echte feestgangers niet gemist kunnen worden!

10. Uitstapjes/excursies

Boek een dag Klein Curaçao, ga zwemmen met dolfijnen of cross een dag het eiland over in een buggy, er is genoeg te doen op het eiland! Struisvogels voeren, een rondleiding door de oude steegjes van Otrobanda of de Christoffelberg beklimmen, ook dit behoort tot de mogelijkheden!

Curaçao heeft voor iedereen wat te bieden; de actieveling, de strandliefhebber of de cultuurfanaat.